Аналіз принципів впровадження технології ІР-телефонії у корпоративній мережі - Герасименко, Є. В. (My University, 2021)
Проведено аналіз інформаційних технологій, що можуть бути використані при побудові корпоративної мережі. Розглянуто основні принципи роботи технології ІР-телефонії, її переваги та недоліки, а також проблемні питання, що виникають при впровадженні можливих надаваних послуг та якості зв’язку. Проведено вибір кращої системи ІР-телефонії методом аналізу ієрархій. Розглянута багатофункціональна система бізнес-телефонії 3COM NBX100, її складові частини та можливі функції. Досліджено питання підключення віддалених офісів або абонентів через xDSL модем Watson4. У практичній частині розглянуто варіант підключення віддаленого офісу до корпоративної мережі ІР-телефонії по бездротовим каналам, та проведено розрахунок їх дальності дії з урахуванням обраного обладнання.
Keywords: корпоративна мережа; wan; IT-телефонія; система 3COM; NBx100; Watson 4; віддалений офіс