Вдосконалення методів взаємодії з роботом-асистентом за допомогою сенсорної системи - Проценко, Д. Є. (My University, 2025)
Мета роботи – підвищення ефективності робота-асистента за рахунок створення нових методів взаємодії з його сенсорною системою. Об’єкт дослідження – процеси взаємодії роботів- асистентів із людиною. Предмет дослідження – сенсорна система робота-асистента. В кваліфікаційній роботі було проведено аналіз сучасних роботівасистентів, а саме їх категорії, актуальність, можливості та методи взаємодії з користувачем. Проведено аналіз та вибір компонентів, створено схему підключення для будування робочого макету робота-асистента для демонстрації можливостей взаємодії з користувачем за допомогою сенсорної системи. Розроблено та оновлено програмне забезпечення для керування роботом-асистентом за допомогою голосових команд та взаємодії за допомогою обраних компонентів. Проведено обґрунтування та вибір середовища та мови програмування для створення програмного забезпечення робота-асистента, розроблено та оновлено алгоритм роботи розпізнавання голосових команд та розпізнавання перешкод мобільної платформи, завдяки якій робот-асистент пересуватиметься. Проведено експерименти та аналіз отриманих результатів.
Keywords: робота-асистент; голосовий ассистент; сенсор