Розробка методу обробки інформації в системі контролю параметрів волоконно-оптичних систем передавання - Русаков, Ю. С. (My University, 2019)
Метою роботи є розробка методу обробки інформації в системі контролю параметрів волоконно-оптичних систем передачі інформації (ВОСПІ), а також розробка структури системи контролю параметрів компонентів ВОСП. Об'єкт дослідження – контрольовані компоненти ВОСП та їх конструктивно-технологічні параметри. Предмет дослідження – методи отримання первинної інформації в системі контролю параметрів компонентів ВОСП. Методи дослідження – інтерферометричній метод, метод ближнього поля, метод дальної зони, моделювання в системі Mathlab, кепстральный аналіз, медіанна фільтрація, лінійна фільтрація. У процесі дослідження розроблено частину програмного модуля системи контролю параметрів компонентів ВОСП, що відповідає за фільтрацію первинного зображення; розроблено структуру апаратної реалізації методу, що об’єднує – інтерференційний метод і метод ближнього поля.
Keywords: інтерференція; параметри контролю; устаткування контролю; волоконно-оптичні параметри; метод ближнього поля