Відстрочення або розстрочення податкових платежів як форма державної допомоги суб’єктам господарювання - Токарєва, К. О. (Право, 2018)
У статті зосереджено увагу на розгляді такої форми державної допомоги суб’єктам господарювання, як відстрочення / розстрочення податкових платежів. Визначено підстави та особливості відстрочення /розстрочення грошових зобов’язань (податкового боргу) платника податків в Україні. Запропоновано внести зміни до чинного податкового законодавства задля удосконалення правового регулювання відносин, які виникають між платником податків і контролюючим органом щодо відстрочення /розстрочення грошових зобов’язань (податкового боргу). // The article focuses on the consideration of such a form of state aid to economic entities as deferral / installment of tax payments. The grounds and features of deferral / installment of monetary obligations (tax debt) of a taxpayer in Ukraine are determined. It is proposed to amend the current tax legislation in order to improve the legal regulation of relations that arise between the taxpayer and the supervisory authority for the deferral / installment of monetary obligations (tax debt).
Keywords: державна допомога; суб’єкт господарювання; платник податків; податковий борг; грошові зобов’язання; відстрочення податкових платежів; розстрочення податкових платежів; state aid; entity; taxpayer; tax debt; monetary obligations; deferral of tax payments; installments of tax payments