Дослідження методів адаптивного тестування знань в дистанційній освіті - Ляшик, В. А. (My University, 2020)
Об'єкт дослідження – процес контролю знань у дистанційній формі навчання. Мета роботи – підвищення ефективності контролю знань навчаємих у дистанційній формі навчання за рахунок застосування адаптивних методів комп'ютерного тестування. Методи дослідження: методи булевої логіки; методи теорії графів; мережі Маркова та Петрі. В результаті удосконалено алгоритми оптимального багатоступінчастого адаптивного тестування та розроблений прототип програмного забезпечення
Keywords: адаптивне тестування; мережі маркова; параметрична статистика; апроксимація функцій; критеріальні оцінки