Теоретичні аспекти фінансового моделювання інвестиційної діяльності підприємства - Полозова, Т. В.; Гриценко, А. О. (ХНУРЕ, 2023)
У сучасних економічних реаліях підприємства вимушені приймати рішення щодо вкладення капіталу в різні проєкти та ініціативи під впливом негативних факторів зовнішнього середовища. Фінансове моделювання допомагає оцінити прибутковість та ризики цих інвестиційних можливостей, що дозволяє приймати ефективні рішення. Фінансове моделювання дозволяє аналізувати різноманітні сценарії та враховувати ризики, пов'язані з інвестиціями. Це надає можливість інвесторам приймати рішення з урахуванням можливих негативних впливів на фінансові результати. Також фінансове моделювання сприяє оптимальному розподілу ресурсів між різними інвестиційними об’єктами (напрямами) з урахуванням обмежень і цілей.
Keywords: інвестиційна діяльність підприємства; фінансове моделювання; фінансове моделювання інвестиційної діяльності