Дослідження моделей управління якістю потокового відео у реальному часі в залежності від сцени - Ігнатов, Д. О. (My University, 2023)
Актуальність цієї роботи полягає в тому, що потокові медіа відкривають зовсім нові можливості для поширення інформації, освіти та повідомлень. Використання Інтернету дозволяє знизити витрати на поширення значно нижче, ніж у традиційних засобах масової інформації. Аудиторія Інтернету є досить великою і з кожним днем зростає, тому контент повинен бути привабливим, щоб забезпечити високі показники перегляду, що забезпечать повернення вкладених коштів у трансляцію. Мета та завдання даного дослідження полягають в аналізі сучасних систем протоколів та апаратного забезпечення, які дозволяють організації відеотрансляції через інформаційні мережі з високою візуальною якістю, порівнювально з системами цифрового телебачення. Для досягнення цієї мети необхідно виконати такі завдання: проаналізувати методи кодування для онлайн трансляцій, проаналізувати архітектуру мережі, здійснити практичне порівняння сучасних технологій організації відеотрансляцій та платформ для прямих відеотрансляцій, а також сформулювати рекомендації стосовно актуальності використання сучасних технологій та платформ.
Keywords: архітектура p2p; бітрейт; відеоконтент; організація відеотрансляції; потоковий сервер; протоколи прямих відеотрансляцій