Применение синергетических моделей для описания процессов разработки информационных систем - Левыкин, В. М.; Евланов, М. В.; Кондратьева, Л. М. (My University, 2005)
Обґрунтовано можливість застосування моделей динамічної теорії інформації для опису процесів обстеження підприємства, проектування функціональної структури і забезпечуючої частини інформаційної системи. Запропоновано варіант застосування математичної моделі генерації нової інформації для формування моделей потоків даних інформаційної системи. Розглянутий у статті матеріал може бути використаний для створення принципово нових методів та засобів проектування великих інформаційних систем. The applicability of the dynamic information theory models for describing the enterprise survey processes, the design of the functional structure and the providing part of the information system is substantiated. The variant of application of mathematical model of generation of the new information for formation of models of data streams of information system is offered. The material considered in this article can be used to create fundamentally new methods and means for designing large information systems.
Keywords: динамическая теория информации; функциональная структура; модель потоков данных; модель генерации новой информации; кластер данных