Вплив гучного шуму під час активних бойових дій на людину - Степанченко, К. (Едельвейс, 2023)
В роботі був проведене дослідження впливу гучного шуму та звуків на слух людини в умовах війни. Негативний вплив шуму на людину проявляється почуттям дискомфорту, порушенням продуктивності та ефективності роботи. Шум високої інтенсивності руйнівно впливає на орган слуху, руйнує нервову систему та внутрішні органи людини, призводить до фізичної та розумової втоми, змушує людину відчувати себе важкою, може виникнути головний біль та роздратування, прояви неврозів, проблем з ментальним здоров’ям.
Keywords: здоров’я людини; слухова система; реабілітація