Моделювання теплової взаємодії лазерного випромінюванння з матеріальними середовищами - Кірєєв, Б. П. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – симуляція взаємодії лазерного випромінювання з різними матеріалами. Мета роботи – створення програми симуляції лазерного нагрівання матеріалу, а також для вивчення розповсюдження тепла від лазерного джерела в глибині матеріалу. Метод дослідження – комп’ютерний пакет мультифізичного моделювання COMSOL Multiphysics. В аналітичному огляді літератури досліджені особливості лазерного нагрівання, досліджено метод скінченних елементів, а також програмний пакет COMSOL, який працює за цим методом. Експериментально створено програму, що моделює процес взаємодії лазерного променя з матеріалом. Отримано графічне розподілення тепла на поверхні, а також підповерхневе розповсюдження тепла
Keywords: лазерне нагрівання; comsol multiphysics; передача тепла у твердих тілах; розповсюдження тепла у твердих тілах