Мета трудового права як сучасної цивілізаційної цінності - Гладкий, В. В. (КНУ ім. Т. Шевченка, 2021)
У статті уточняється мета трудового права, як сучасної цивілізаційної цінності крізь призму поточних процесів розвитку та регресу реформ законодавства про працю. Автором з’ясовується відносність цивілізаційної цінності трудового права залежно від різних історичних епох та від різних національних правових систем (в рамках одного історичного періоду). На підставі визначення загальної юридичної сутності мети, а також загальнотеоретичної сутності трудового права автором окреслюється широкий та вузький контекститлумачення мети трудового права, як цивілізаційної цінності. У висновках до статті узагальнюються результати дослідження. The article clarifies the purpose of labor law as a modern civilizational value through the prism of the current processes of development and regression of labor law reforms. The author finds out the relativity of the civilizational value of labor law depending on different historical epochs and depending on the various national legal systems in which it exists (within the same historical period). Based on the definition of the general legal essence of the goal, as well as the general theoretical essence oflabor law, the author outlines the broad and narrow contexts of interpretation of the purpose of labor law as a civilizational value. The conclusions of the article summarize the results of the study.
The purpose of labor law as a modern civilizational value
Keywords: економічна безпека; мета права; організаційна безпека; правове регулювання; соціальна безпека; трудове право; цивілізаційна цінність; civilizational value; economic security; labor law; legal regulation; organizational security; purpose of law; social security