Дослідження методів кластеризації даних для реалізації рекомендаційної функції CRM-системи мережі кінотеатрів - Одинцова, В. О. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – процес визначення уподобань фільмів клієнтами мережової системи кінотеатрів та подання їх рейтингу за прогнозом в якості рекомендації. Предмет дослідження – інформаційні технології реалізації рекомендаційної функції CRM-системи мережі кінотеатрів за допомогою методів кластеризації. Мета роботи – дослідження методів кластеризації даних для реалізації рекомендаційної функції CRM-системи мережи кінотеатрів. на Методи дослідження – системний підхід; рекомендаційні методи, що засновані описі характеристик товару та даних користувачів (Content-Based); рекомендаційні методи, що засновані на сумісній (колаборативній) фільтрації (Collaborative Filtering), а саме методи кластеризації: метод k-середніх, агломеративний метод та DBSCAN. У роботі розглянуті особливості практичної реалізації методу кластеризації DBSCAN у комбінації з Content-Based підходом. Для дослідження обрана й розглядається рекомендаційна CRM-система мережі кінотеатрів. Область застосування – системи перегляду фільмів.
Keywords: CRM-система; content based фільтрація; collaborative фільтрація; кластеризація; метод k-середніх