До питання критеріїв визначення операцій контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення - Гетьман, К. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Наукова робота присвячена питанню критеріїв визначення контрольованих операцій для цілей трансфертного ціноутворення. Автором проаналізовано поняття «контрольована операція». Досліджено систему критеріїв визначення господарських операцій контрольованими, передбачену Податковим кодексом України. Виокремлено особливості, притаманні досліджуваним критеріям. Автором підкреслено дискусійність питання визначення контрольованих операцій для цілей трансфертного ціноутворення та його підпитань. // The scientific work is devoted to the question of criteria for determining controlled operations for the purposes of transfer pricing. The author analyzes the concept of “controlled operations” The system of criteria for determining business operations as controlled, provided by the Tax Code of Ukraine. The peculiarities inherent in the studied criteria are singled out. The author emphasizes the controversial issue of defining controlled operations for the purposes of transfer pricing and its sub-issues.
Keywords: трансфертне ціноутворення; контрольовані операції; критерії визначення операцій контрольованими; transfer pricing; controlled operations; criteria for determining controlled operations