Дослідження методів обробки, зберігання та передачі даних у мережевому середовищі для виконання колективних музикальних композицій - Булгаков, А. О. (My University, 2023)
Метою дослідження є порівняльний аналіз методів запису, обробки та збереження аудіо даних для колективного виконання музикальних композицій. Об’єктом дослідження є програмні засоби запису, обробки, збереження та передачі аудіо у мережевому середовищі. Предметом дослідження є алгоритми роботи з даними аудіо (видалення шумів, автоматична корекція, застосування ефектів), аудіоформати даних. Методи розробки базуються на мовах програмування Java, JavaScript та TypeScript з використанням фреймворків та бібліотек Spring Framework, Angular Framework, Java Sound API, сервер бази даних PostgreSQL. В результаті виконання магістерської кваліфікаційної роботи було досліджено методи запису, обробки, збереження та передачі аудіо у мережевому середовищі, які дають можливість створювати програмні системи для проведення колективних музичних репетицій.
Keywords: бітрейт; звукозапис; обробка звуку; репетиції; шумоочищення