Розробка системи комп’ютерного планування для лікування опіків, що отримані під час авіаційних польотів - Кіряк, А. О.; Кокорев, А. Е.; Аврунін, О. Г. (Кременчуцький льотний коледж національного авіаційного університету, 2019)
Розглядається метод експандерної дермотензії, який допомагає усунути важкі наслідки опіків та інших дефектів шкіри в пластичній хірургії. Пропонується програмний інструмент, який швидко і наочно демонструє, яким буде положення експандера для оптимального росту нової шкіри з урахуванням напрямку ліній Лангера.
Keywords: планування компютерне; дермотензія експандерна; лінії Лангера; шкіра; розтягування; механічне