Дослідження та адаптація методів побудови рекомендацій для нових користувачів при проектуванні e-commerce систем - Удовідченко, Я. О. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження в рамках магістерської атестаційної роботи є процес побудови рекомендацій для нових користувачів систем e-commerce. Предметом дослідження являються гібридні методи побудови рекомендацій для нових користувачів. Метою даної роботи є дослідження методів гібридних методів побудови рекомендацій у процесах продажів в системі e-commerce. Актуальність роботи пов'язана з тим, що існуючі гібридні методи коллаборативної фільтрації враховують окремо характеристики споживача або характеристики предметної області. Проте на практиці необхідно формувати рекомендації з врахуванням змін інтересів користувачів різних демографічних груп. В роботі удосконалено гібридний метод побудови рекомендацій, що використовує каскадну стратегію, шляхом додаткового відбору актуальних даних про продажі. Сфера застосування методу – рекомендаційна підсистема системи e commerce.
Keywords: рекомендаційна система; електронна комерція; колаборативна фільтрація; гібридна стратегія