Система дистанційного моніторингу мікроклімату - Попов, Д. І. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є створення моделі системи дистанційного моніторингу мікроклаімату. Для досягнення поставленої мети були з’ясовані важливість вимірювання мікроклімату у різних сферах діяльності, розглянуто концепцію Інтернету речей, історію її створення, архітектуру, вразливості та складові, стан сучасного розвитку, технології безпровідного зв’язку, апартних та програмних продуктів для створення подібних систем, протоколів передачі даних, використання хмарних сервісів а також хмарних обчислень, таких як Fog та Edge. Були розглянуті вже існуючі системи, які використовуються у домашній та виробничій сфері
Keywords: комп’ютерна система; мікроклімат; моніторинг мікроклімату; сенсор; брокер