Розроблення програмного модуля комп’ютеризованої системи збору обробки та збереження поточних даних для візуалізації - Паньков, А. С. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процеси збору, обробки та візуалізації даних у системах моніторингу параметрів навколишнього середовища. Предмет дослідження – програмно-апаратний комплекс та принцип роботи модуля збору, обробки та візуалізації даних. Мета кваліфікаційної роботи – підвищення ефективності процесів збору, обробки та візуалізації даних шляхом впровадження сучасних підходів до автоматизації, які забезпечують точність, енергоефективність та універсальність у різних сферах застосування. Методи дослідження – системний аналіз літературних джерел, моделювання схемотехнічних рішень, програмування мікроконтролера Arduino, експериментальна перевірка працездатності прототипу. У роботі виконано аналіз існуючих пристроїв та проведено їх порівняння за ключовими характеристиками. На основі отриманих даних було сформовано вимоги до розробки прототипу автоматизованого модуля, який відповідав би сучасним стандартам ефективності та надійності. Результатом дослідження став працездатний прототип модуля для моніторингу концентрації газу.
Keywords: автоматизований модуль; візуалізація даних; навколишнє середовище; візуалізація; мікроконтролер Arduino