Обґрунтування сфер реалізації стратегічних змін на підприємствах сільськогосподарського машинобудування - Власенко, Т. А.; Степаненко, С. В. (My University, 2018)
Управління стратегічними змінами як відносно нова категорія в загальній теорії менеджменту останнім часом набуває все більшої популярності серед напрямів наукового дослідження, але фактично щодо особливостей здійснення стратегічних змін на машинобудівних сільськогосподарських підприємствах наразі існує дуже мало робіт що підтверджує актуальність проведеного дослідження. Мета дослідження полягає в визначенні сфер реалізації стратегічних змін на підприємствах сільськогосподарського машинобудування. Результати. Стратегічні зміни на підприємстві фактично мають бути здійснені у відповідних сферах, до яких було віднесено: процеси (технології), організаційна структура (ієрархія), ключові компетентності персоналу і організаційна культура (комунікації). Managing strategic changes as a relatively new category in the overall management theory has recently become more and more popular among research areas, but in fact, with regard to the peculiarities of strategic changes in machine-building agricultural enterprises, there are very few works that confirm the relevance of the study. The purpose of the study is to determine the scope of the strategic changes implementation in agricultural machinery enterprises. Results. Strategic changes in the enterprise must in fact be carried out in the relevant areas, which include: processes (technology), organizational structure (hierarchy), key competencies of staff and organizational culture (communications).
Substantiation of spheres of implementation of strategic changes at agricultural machine-building enterprises
Keywords: стратегічні зміни; конкурентоспроможність підприємства; сільськогосподарське машинобудування; changes; strategic changes; enterprise competitiveness; agricultural machinery