Навчальна робототехнічна платформа для fog/edge/aiot - Гасько, Р. Т.; Шаховська, Н. Б. (ХНУРЭ, 2019)
У статті описано навчальну трьох-рівневу робототехнічну платформу для використання в навчальному процесі. Пропонована платформа є органічною частиною сучасної спіралі розвитку інформаційних процесів та систем і дозволяє покращити якість навчального процесу, збільшити його орієнтацію на отримання практичного досвіду та віддзеркалює актуальний стан синергії АІ через Edge/Fog/Cloud з ІоТ.
Keywords: хмарні обчислення; туманні обчислення; змішане навчання