Протидія методам та засобам соціальної інженерії - Семернін, Д. О. (My University, 2020)
Ціль роботи – дослідити методи впливу на людину і розробити рекомендації щодо протидії ним. Методи дослідження – аналітичний (аналіз джерел інформації по темі роботи та результатів опитування) та емпіричний (опитування). Проведено дослідження загального порядку дій соціального інженера та методів впливу на людину, що можуть використовуватися ним; розглянута юридична відповідальність за дії, які можуть бути скоєні із застосуванням цих методів; досліджена потенційна вразливість молоді для атак за допомогою соціальної інженерії та розроблені рекомендації щодо протидії їй. Галузь використання – повсякденне життя та інформаційна безпека.
Keywords: жертва; зловмисник; методи впливу; протидія; соціальна інженерія; фішинг; шахрайство