Автоматизована система аналізу дотримання правил дорожнього руху, виявлення причин виникнення дорожньо-транспортних пригод і контролю користування платними ділянками - Дохов, О. І.; Лук'янов, О. М.; Грінченко, О. В.; Лук'янова, О. О.; Галевич, М. М. (ХНУРЕ, 2014)
Автоматизована система аналізу дотримання правил дорожнього руху, виявлення причин виникнення дорожньо-транспортних пригод і контролю користування платними ділянками. Винахід належить до радіотехніки, та може бути використаний для підвищення безпеки руху автотранспорту і для автоматизованого стягнення плати за перебування автомобіля у платних місцях. Система складається з багатофункціональної автомобільної апаратури, центру збору і обробки інформації, мережі центрів поширення інформації і переносних апаратно-програмних модулів.
Keywords: радіотехніка; дорожній рух; автоматизована система; безпека руху автотранспорту; обробка інформації