Дослідження продуктивного методу класифікації зображень із використанням засобів для оцінювання відстаней у просторі даних - Рибалка, М. О. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є методи класифікації зображень із використанням засобів для оцінювання відстаней від точки до множини. Метою є дослідження ефективності та оцінювання швидкодії традиційних та модифікованих структурних методів класифікації зображень. Опис зображення подається у формі множини дескрипторів ключових точок ORB. Застосовано і досліджено новітні модифікації методів, що значно прискорюють класифікацію шляхом впровадження процедури оцінювання при встановленні належності дескриптора до класу.
Keywords: комп’ютерний зір; класифікація зображень; детектор ORB; дескриптор ключової точки; точність класифікації; швидкодія класифікації