Методи захисту інформації на основі квантової стеганографії зображень - Федюшин, О. І.; Головко, Є. В.; Смірнов, А. О.; Сухотеплий, В. М.; Чечуй, О.В. (ХНУРЕ, 2024)
Метою статті є дослідження методів захисту інформації на основі квантової стеганографії зображень. Традиційні методи захисту зображень мають обмеження щодо стійкості та надійності. Використання квантових обчислень, зокрема моделі NEQR, забезпечує значні переваги для підвищення безпеки та ефективності водяних знаків і стеганографії. Стаття аналізує існуючі підходи до представлення зображень у квантових станах та демонструє їхню перевагу в захисті цифрових зображень. Представлено симуляцію стеганографії за допомогою квантових алгоритмів, яка підтверджує покращення безпеки інформації. Стаття буде корисною фахівцям у галузі інформаційної безпеки, які займаються питаннями захисту даних за допомогою сучасних квантових технологій.
Keywords: стеганографія; водяні знаки; кубіт