Модель та метод ідентифікації об'єктів по зображенням повітряного оптичного моніторингу - Собода, А. П. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз методів ідентифікації об'єктів на зображенях і їх застосування для зображень повітряного оптичного моніторингу. У ході виконання кваліфікаційної роботи були проаналізовані методи ідентифікації об’єктів на зображеннях. Показана їх архітектура та можливі області застосування. Розглянуто та застосовано набір даних з зображеннями повітряного оптичного моніторингу для задачі ідентифікації об’єктів. У результаті виконання роботи були натреновані та порівняні дві моделі нейромереж здатних ідентифікувати до 15 різновидів об’єктів на зображеннях повітряного оптичного моніторингу.
Model and Method for Object Identification Based on Aerial Optical Monitoring Images
Keywords: ідентифікація об'єктів; нейромережа; маска; згортка