Частотні репери на основі охолоджених атомів - Шаповалов, М. О. (My University, 2020)
У першій частині роботи розглядається основні поняття частотних реперів, принципи роботи, резонанси насиченого поглинання, а також атоми і йони в магнітооптичній пастці. У другому розділі атестаційної роботи бачаться основні поняття стандартів частоти, стабілізація частоти лазера, а також порівняння стандартів частоти. У третьому розділі розглядається лазерне охолодження частинок, базові поняття теорії резонансного світлового тиску, локалізація холодних атомів, схема установки лазерного охолодження та його практичне застосування і перспективи.
Keywords: лазерне охолодження; холодні атоми; стандарти частоти; оптична патока; частотний репер; доплерівське розширення; магнітна пастка; оптична пастка