Практичне використання Network DevOps для автоматизації управління в інфокомунікаціях - Персіков, М. А.; Лемешко, В. О.; Мамон, Р. В. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
Досліджено підходи та засоби Network DevOps, необхідні для інтеграції ІТ-операцій та надійного надання мережних послуг, пов’язаних із розгортанням, конфігуруванням та обслуговуванням мережної інфраструктури безпроводових телекомунікаційних мереж. Доведено, що сучасні платформи автоматизації ефективно відстежують мережні ресурси під час ініціалізації та взмозі оцінити можливості мережі щодо реалізації відповідних запитів конфігурації. Розроблено та апробовано програму мовою Python для пошуку номерів базових станцій, розташованих на колі заданного радіусу, та відстаней до них, у мережах мобільного зв’язку, яка довела свою працездатність і може використовуватись на практиці.
Practical use of Network DevOps for management automation in infocommunications
Keywords: Network DevOps; надання мережних послуг; безпроводові мережі