Аналіз автоматизованих систем керування технологічними процесами сучасного підприємства - Кравченко, С. В. (ХНУРЕ, 2023)
Дослідження присвячено аналізу автоматизованих систем сучасного підприємства з метою розробки таких системи та їх покращення. Розглядається Індустрія 5.0, її переваги та вимоги до її реалізації. Визначено поняття кіберфізичної системи. Кіберфізичні системи використовується в землеробстві, охороні здоров’я, транспортній сфері, моніторингу води, аерокосмічній промисловості та інших галузях. Вони складається з сенсорного модуля, модуля керування даними, модуля обробки та модуля приводів. Всі модулі з’єднанні інтернетом наступного покоління. Також визначаються основні завдання сучасних систем моніторингу технологічних процесів та принципи їх побудови.
Keywords: кіберфізичні системи; Індустрія 5.0; автоматизовані системи керування; технологічні процеси