Високотемпературні інфрачервоні фотодетектори: стан і прогноз - Бойчук, О. Г. (2023)
Об'єкт дослідження: Високотемпературні інфрачервоні фотодетектори: стан і прогноз. Мета роботи: розгляд стану і прогноз високотемпературні інфрачервоні фотодетектори: стан і прогноз. Метод дослідження: порівняльний аналіз високотемпературних інфрачервоних фотодетекторів. Актуальність: сьогодні важливим напрямком розвитку фотоприймачі та технологій в цілому є високотемпературні фотоприймачі інфрачервоного діапазону. Які мають ряд преваг порівняно зі звичайними фотоприймачами. Область застосування: військова промисловість (ракети з тепловим та інфрачервоним наведенням), дослідження космічних об’єктів, створення нових способів передачі даних, та інше.
Keywords: високотемпературний інфрачервоний фотодетектор; фотоприймач; дослідження космічних об’єктів; фотодіод