Математична модель управління drones в одній "Swarm-bot"-system - Швецов, К. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження математичної моделі управління drones в одній «Swarm-bot» - system. У ході виконання кваліфікаційної роботи досліджується математична модель управління drones в одній «Swarm-bot» - system. За основи взято принципи управління Рейнольдса та, з метою забезпечення стройового руху, модель доповнено правилом формації, що регулює груповий рух drones в одній «Swarm-bot» - system, за аналогією із системою матеріальних тіл, з'єднаних пружинами. Модифікований алгоритм Рейнольдса використано для вирішення плоскої кінематичної задачі та плоскої динамічної задачі управління drones в одній «Swarm-bot» - system. Математична модель управління drones в одній «Swarm-bot» - system вирішує завдання переміщення drones, що входять до складу однієї «Swarm-bot» - system, з довільних початкових станів до довільних кінцевих станів.
Mathematical Model of Drones Control Within a Single "Swarm-Bot"-System
Keywords: модифікований алгоритм; принципи управління Рейнольдса; drones; «Swarm-bot»-systems