Цифровий пристрій для вимірювання проникності оптичних середовищ - Хорошайло, Ю. Є.; Семенов, С. Г.; Лимаренко, В. В.; Подгайко, О. І.; Єфименко, С. А. (My University, 2020)
Цифровий пристрій для вимірювання проникності оптичних середовищ містить блок регулювання напруги, джерело еталонного освітлення, що складається з світлодіодів білого світіння з температурою світла 5600 К, вимірювальний блок, який складається з блока датчиків визначення оптичної проникності матеріалу, а саме - трьох світлофільтрів (червоний, зелений, синій) і чотирьох світлочутливих елементів, та з чотирьох нормувальних підсилювачів і 4-канального АЦП, світловий потік, проходжуючи від світлодіодів еталонного освітлення через оптичне середовище та світлофільтри, попадає на світлочутливі елементи, які з'єднані з входами нормувальних підсилювачів. Додатково містить зовнішній запам'ятовувальний пристрій, систему автоматичної подачі оптичного матеріалу та n вимірювальних блоків, де n може бути від n=1 до N в залежності від розмірів об'єкта дослідження. При цьому датчики розташовані в одну лінію, щільно один до одного, та мають кількість n, що достатня для виконання вимірювань по всій ширині оптичного матеріалу, третій вихід мікроконтролера з'єднаний зі входом зовнішнього запам'ятовувального пристрою.
Keywords: цифровий пристрій; вимірювання; оптичні середовища; регулювання напруги; освітлення