Дослідження методів прогнозування за допомогою машинного навчання та з використанням нейронних мереж - Рубан, А. С. (My University, 2019)
На підставі аналізу різних методів і моделей прогнозування, проведена класифікація методів, які призначенні для застосування у прогнозуванні та використання у нейронних мережах. Наведено функції для прогнозної моделі та розроблені критерії і процедури вибору найбільш підходящих методів та моделей. Для верифікації моделей прогнозування, були використані дані попиту на економічних ринках, були розглянуті попередні дослідження і прогнози. Для перевірки моделей, порівняли отримані результати прогнозування з реальними показниками на ринках. Новизна основних положень атестаційної роботи підтверджена аналізом науково-методичної літератури.
Keywords: методи прогнозування; експертні оцінки; прогнозних моделей; модель даних; крива зростання; модель Басса; нейроннине мережі; методи навчання нейронних мереж; системна динаміка