Модель штучної імунної мережі для керування поведінкою ботів у RTS-іграх - Жукова, А. С. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка, реалізація та випробування імунного методу aiNET, керування поведінкою ігрових персонажів у комп’ютерній грі. Розроблений додаток має жанр RTS, керування за допомогою клавіш, ворогів, вежі для окупації та команду гравціф, яких потрібно купляти за монети. У ході виконання кваліфікаційної роботи проаналізовано різні жанри мобільних ігор, детально розглянуто найпопулярніші середовища для гейм-розробки. Розглянуто та вибрано мову програмування. Досліджено та виконано архітектуру MVC. Реалізація патерна MVC зроблена в скрипті «DragHandler», який відповідає за драг-операції елементів гри. Для досягнення мети проєкту використовується середовище розробки Microsoft Visual Studio 2019 та ігровий рушій Unity 3D 2020. Написання скриптів виконувалось мовою програмування С#.
Artificial Immune Network Model for Controlling Bot Behavior in the RTS Games
Keywords: Unity; штучна імунна мережа; афінність; aiNET; MVC; клонування; мутація; супресія; ігровий персонаж