Інтелектуальні методи автоматизації тестування вебзастосунків - Трет'якова, М. С. (ХНУРЕ, 2019)
Об’єктом дослідження є інтелектуальні методи та алгоритми класифікації тектів для застосування їх у автоматизації програмного забезпечення. Останнім часом штучний інтелект все більше зустрічається у нашому житті. Відділ забезпечення якості не є винятком. Тестувальники прагнуть максимально автоматизувати свій робочий процес. Створюються автоматизовані тести, які майже покривають все те, що робиться при ручному тестуванні. Але з розширенням системи чи програмного продукту кількість необхідних тестів зростає, як і час на їх створення і підтримку. Предметом дослідження стали такі важливі аспекти, як оптимізація робочого процесу, зменшення часу, витраченого на рефакторинг коду, та, звичано, зменшення використанних ресурсів. Використовуючи розроблену програму, тестувальник зможе суттєво економити час на написання нових автоматизованих тестів, час на підтримку вже існуючих тестів та аналіз результатів тестування. Мета роботи – дослідити методи класифікації текстів для застосуваня їх у інтелектуальній автоматизації тестування вебзастосунків. Методи дослідження – алгоритми машинного навчання для класифікації текстів, а саме класифікатор Naive Bayes, поліноміальний Naive Bayes, класифікатор TWCNB, k-найближчих сусідів (kNN) , метод опорних векторів (SVM), класифікація на основі N-грам.
Keywords: вебзастосунок; гарантія якості; інтелектуальні методи; класифікація тексту; машинне навчання