Візуальний генератор пошукових запитів NL-to-SQL для проєктування РБД - Кашпур, І. В. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка візуального генератора пошукових запитів NL-to-SQL для проектування реляційних баз даних (РБД), який інтегрує дві моделі штучного інтелекту та дозволяє користувачам легко створювати або генерувати таблиці за допомогою ШІ, автоматично реалізуючи SQL-код. Застосунок має оптимізувати процес проєктування БД, забезпечуючи скорочення часу на створення ER-діаграм та SQL-коду, підвищення точності, оптимізацію SQL-запитів та інтеграцію технологій штучного інтелекту для створення SQL-коду на основі текстових описів. Особливу увагу приділено розробці функціонального інтерфейсу, логіці побудови зв’язків між сутностями, реалізації перевірки даних, підтримці різних типів ключів, унікальних груп та забезпеченню збереження і відновлення даних користувача. Методологія дослідження базувалася на інтеграції сучасних технологій для створення автоматизованого генератора ER-діаграм і SQL коду. Експериментальний підхід включав тестування інструменту серед користувачів для оцінки його ефективності, зручності та точності.
Keywords: візуальний генератор; генерація sql-коду; графічний інтерфейс