Вплив занять оздоровчою гімнастикою ХАДУ на функциональні, фізичні показники та статуру жінок другого зрілого віку - Церковна, О. В.; Грохова, Г. П.; Філенко, Л. В. (ХДАФК, 2022)
Здоров'я – одна з найважливіших цінностей людини, що визначає її гармонійний розвиток, здатність до праці та здійснення біологічних та соціальних функцій [1], тому проблема пошуку шляхів береження та зміцнення здоров'я різних груп населення завжди була і залишається актуальною. Підтримувати здоров'я необхідно в будь-якому віці, але чим старшою стає людина, тим більше її організм потребує правильної регулярної рухової активності. Сучасні жінки 45-55 років активно займаються трудовою діяльністю, і при цьому виконують низку соціальних функцій, таких як виховання дітей, побутова діяльність, громадська активність. Церковна Е., Осипов, та інші. (2017). У нашому дослідженні розглянуто вплив оздоровчої гімнастики ХАДУ на функціональні, фізичні показники постави жінок другого зрілого віку.
Keywords: гімнастики ХАДУ; жінки другого зрілого віку; функціональні показники; фізичні показники