Програмна система моніторингу зарядних станцій електромобілів. Розробник клієнтської частини - Горкун, Д. О. (My University, 2024)
Об'єктом розробки є програмна система для централізованого управління та моніторингу мережі зарядних станцій для електромобілів. Мета роботи – створити веб-додаток із зручним інтерфейсом для ефективного управління зарядною інфраструктурою, що забезпечить оптимізацію витрат електроенергії, моніторинг та аналітику процесів зарядки. Використані методи та інструменти: середовище WebStorm, Angular 17, Ionic 8, Bootstrap 5, Jest, протокол OCPP 1.6. У результаті роботи реалізовано клієнтську частину веб-системи, що надає власникам та операторам мереж зарядних станцій функціонал для гнучкого налаштування профілів споживання електроенергії, моніторингу стану зарядок і аналізу статистичних даних. Створений продукт відповідає вимогам безпеки ISO/IEC 27001, забезпечує інтеграцію через відкриті API та високу доступність сервісу. Результати роботи можуть застосовуватись операторами зарядної інфраструктури для електромобілів, муніципалітетами та енергетичними компаніями. Розроблене програмне рішення дозволяє оптимізувати витрати електроенергії на зарядку електротранспорту, скоротити експлуатаційні витрати та підвищити ефективність використання зарядної інфраструктури.
Keywords: протокол OCPP; зарядна станція; електромобіль; споживання електроенергії