Метод машинного навчання для торкання рукою точок у просторі - Сліпенький, В. В. (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі проаналізовано методи та технології створення моделей систем керування рухом руки, їх машинного навчання та використання. Основний фокус зроблений на застосуванні перцептицвної теорії управління, що надає змогу збільшити ефективність і точність торкання цілі. Об’єктом дослідження є концепції побудови руху верхньої кінцівки, предметом дослідження – моделі задання природньої (наближеної до людської) траєкторії руху роботизованої руки при торкані цілі у просторі. Був проведений огляд досліджень у галузі роботизованого руху та фізичний аспект руху людської руки, способи покращення показників точності на певних ділянках траєкторії переміщення руки. Як результат було отримано загальні принципи створення моделі торкання торкання точок у просторі за допомогою руки з врахуванням поставленої задачі та використанням спеціальних концепцій та методів у цій галузі. В роботі побудовано модель торкання рукою точок у просторі з використанними технологіями машинного навчання. Результати роботи можуть бути використані для подальшого застосування у розробці протезів та інших реабілітаційних пристроїв, призначених для допомоги відновлення руху.
Keywords: природній рух руки; зворотня кінематика; керування рухом руки