Тулієвий лазер - Литвинов, А. С. (My University, 2020)
Мета роботи — закріплення знань про фізичні процеси в тулієвому лазері, їх особливості, основні характеристики та використання в медицині. Метод дослідження — аналітичний з використанням програмного забезпечення MathCad. Розглянуто питання створення перспективних волоконних джерел з підвищеною стабільністю вихідної потужності і систем вимірювання параметрів фотонно-кристалічних волокон (ФКВ). Розроблено метод підвищення стабільності вихідної потужності за рахунок використання широких ліній поглинання активного волокна. Представлені результати досліджень ліній поглинань активних волокон, легованих іонами тулія  3Tm
Keywords: тулієвий лазер; медичний лазер; накачка; уротеціальна карцинома; резекція єдиним блоком