Віртуальна навчальна лабораторія флуоресцентної мікроскопії - Посохова, К. А. (My University, 2025)
У роботі детально розглянуто теоретичні та практичні аспекти створення віртуальної лабораторії флуоресцентної мікроскопії. Проаналізовано актуальність впровадження такої лабораторії для навчання, визначено основні завдання та мету дослідження, а також медико-технічні аспекти її розробки. Для детекції об'єктів лабораторії було використано Detectron2, а для створення анотацій застосовано інструмент LabelMe. У роботі використано фотограмметричний підхід Structure from Motion (SfM) для реконструкції фотореалістичних 3D-моделей, що дозволило створити інтерактивну систему. Реалізовано менеджер завдань на основі скінченних автоматів для організації навчального процесу.
Keywords: detectron2; gaussian splatting; 3d візуалізація; детекція об’єктів; лабораторія флуоресценції; мікроскоп; віртуальна реальність