Цифровий аналіз стану волосся за трихологічним зображенням - Ліщук, Д. А.; Носова, Т. В. (НТУ «ХПІ», 2024)
Обґрунтовано необхідність створення нових методів та засобів для оцінки ступеня пошкодження волосся. Розроблено структурну схему модуля обробки тріхологічних зображень та програмну реалізацію. Використання розробленого модуля обробки тріхологічних зображень зменшить час обстеження та збільшить точність постановки діагнозу. Програмна обробка цифрового зображення волосся особливо важлива в процесі лікування, коли проводиться оцінка ступеня пошкодження волосся у динаміці.
Keywords: волосся; цифрове зображення; трихологія