Дослідження методів управління безпекою ІТ-проєктів інформаційної системи державного навчального закладу - Радоуцька, А. К. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню методів забезпечення інформаційної безпеки в ІТ-проєктах державних навчальних закладів з урахуванням обмежених ресурсів та високих вимог до захисту даних. Об’єктом дослідження є методи забезпечення інформаційної безпеки в ІТ-проєктах освітніх установ. Предметом дослідження виступає задача вибору оптимального набору методів забезпечення інформаційної безпеки з урахуванням обмежень. Метою даної роботи є аналіз основних загроз інформаційній безпеці ІТ-проєктів у державних навчальних закладах, вивчення існуючих методів захисту та розробка комбінованого методу вибору методів забезпечення інформаційної безпеки ІТ-проєктів державних навчальних закладів. У роботі було виконано дослідження загроз інформаційній безпеці ІТ-проєктів та методів захисту, сформульовано обмеження методу оптимізації за Парето та запропоновано комбінований метод вибору методів забезпечення інформаційної безпеки, проведено експериментальне застосування методу на ІТ-проєкті системи електронного документообігу в державному навчальному закладі. Отримані результати можуть бути використані для прийняття рішень щодо інформаційної безпеки у ІТ-проєктах державних навчальних закладів та адаптації до інших типів ІТ-проєктів.
Keywords: інформаційна безпека; заклад освіти; оптимізація за парето; функція вигоди