Економічна безпека: сутність та основні напрями забезпечення - Клімова, Г. П. (Право, 2017)
У статті розкриваються сутність і співвідношення понять «безпека», «економічна безпека», «національна безпека». Розглянуто особливості різних теоретико-методологічних підходів до аналізу понять «економічна безпека». Проаналізовано місце і роль економічної безпеки в системі національної безпеки сучасної України. Розглянуто показники економічної безпеки. Розкрито механізм забезпечення економічної безпеки. // The article reveals the essence and ratio of concepts "Security", "Economic Security", "National Security". The features of various theoretical and methodological approaches to the analysis of concepts "economic security" are considered. The place and role of economic security in the system of national security of modern Ukraine are analyzed. Indicators of economic security are considered. The mechanism of economic security is revealed.
Keywords: економічна безпека; національна безпека; показники економічної безпеки; механізм забезпечення економічної безпеки; safety; economic security; national security; economic security indicators; economic security mechanism