Дослідження методів аналізу тональності тексту з використанням мереж-трансформерів - Шуляк, С. М. (My University, 2020)
Об’єкт дослідження – аналіз даних для виявлення думки споживачів про продукцію інтернет-магазинів. Ціллю роботи є дослідження методів аналізу тональності тексту з використанням мереж-трансформерів. Методи дослідження полягають у теоретичному дослідженні існуючих рішень задачі багатокласової класифікації сентиментів у тексті, а саме у відгуках споживачів про товари та експериментальному порівнянні моделей ULMFiT, BERT та XLNet. В результаті роботи було виявлено найбільш придатну для вирішення вищевказаної задачі за показником точності. Результати роботи можуть бути використані для подальшого дослідження розглянутих мовних моделей для вирішення поставленої задачі.
Keywords: машинне навчання; аналіз даних; методи машинного; тональність тексту; мережі-трансформери