Построение системы функциональных ассоциативных правил на основе свойств реляционной модели данных - Филатов, В. А.; Касаткина, Н. В.; Пономаренко, Л. А.; Танянский, С. С. (КНУ, 2009)
Розглянуті питання генерації асоціативних правил на основі операційної специфікації реляційної моделі даних. Застосування агрегатних функцій до ключових атрибутів дає можливість будувати логічні залежності між інформаційними одиницями. Запроваджене поняття функціональних асоціативних правил. Семантична мережа, побудована на основі запропонованого підходу, дає змогу підвищити ефективність систем підтримки прийняття рішень.
Keywords: функціональні асоціативні правила; семантичні мережі; реляционная модель данных