Модель оптимізації запитів до бази даних в автоматизованих системах управління - Лиманський, О. А.; Пастушенко, О. М.; Плотніков, М. Д. (ХНУРЭ, 2007)
В основу загальної моделі оптимізації запитів до бази даних в автоматизованих системах управління покладено комбіноване поєднання двох методів оптимізації.
Keywords: СУБД; оптимізація запитів