Методи класифікації та кластеризації даних з використанням машинного навчання - Щепка, О. О. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз існуючих методів класифікації та кластеризації даних з використанням машинного навчання. У ході виконання кваліфікаційної роботи Проведено аналіз існуючих методів класифікації та кластеризації даних з використанням машинного навчання. аналіз існуючих методів класифікації та кластеризації даних. Проведено аналіз існуючих штучних нейронних мереж. Відповідно завданню проведено аналіз сучасного стану питання, досліджені існуючі моделі і підходи до сегментації і локалізації об’єкту на цифровому зображенні з використанням методів машинного навчання. Побудовано відповідну загальну модель локалізації, з використанням якої проведений експеримент.
Methods for Data Classification and Clustering Using Machine Learning
Keywords: машинне навчання; кластеризація; штучна нейронна мережа