Щодо пріоритетних напрямків подальшого розвитку підприємств нашої країни у сфері управління якістю та розвитком кадрів - Вапнярчук, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
У роботі акцентовано увагу на пріоритетних напрямках подальшого розвитку підприємств нашої країни у сфері управління якістю та розвитком кадрів з урахуванням світового досвіду, завдяки якому буде вдосконалюватися вітчизняна професійна освіта. Запропоновано на державному рівні, з метою подолання нестачі висококваліфікованих фахівців, запровадити законодавчо врегульовану фінансову підтримку підприємств у питаннях професійного навчання та розвитку працівників. // The paper focuses on the priority areas of further development of our country’s enterprises in the field of quality management and human resources development, taking into account the world experience, which will improve domestic vocational education. It is proposed at the state level, in order to overcome the shortage of highly qualified specialists, to introduce legally regulated financial support for enterprises in matters of vocational training and development of employees.
Keywords: роботодавець; професійна освіта; світовий досвід; employee; employer; professional education; world experience