Розробка моделі та методу визначення характеристик пристінкової течії у носовій порожнині - Аврунін, О. Г.; Носова, Я. В.; Семенець, В. В.; Філатов, В. О.; Шушляпіна, Н. О. (ХНУРЕ, 2021)
Повітряний потік, що проходить під час дихання через носову порожнину, є напірним рухом маси повітря зі швидкістю V по анатомічно обмежених стінках парних носових каналів складної конфігурації. Це визначення дозволяє розглядати задачу руху повітря по каналах зі змінним поперечним перерізом
Keywords: дихання; носова порожнина