Методи аналізу коду веб-сторінок (HTML) з метою виявлення важливої інформації - Лизогуб, Р. С. (My University, 2020)
Об’єктом дослідження є сучасні технології, методи та засоби реалізації алгоримів для виявлення важливої інформації на веб-сторінці. Метою роботи є вивчення існуючих підходів для аналізу коду веб-сторінок, створення алгоритму для аналізу сторінки та побудови структурованної моделі для подальшого використовування для задач вилучення інформації та пошуку, а також створення демонстраційного програмного додатку. Метою створення програми є навчання програмуванню та застосування набутих за час навчання знань та навичок на практиці. Метод розробки оснований на використанні мови програмування Python. У результаті розроблено алгоритм та програмний додаток, що знаходить важливу інформацію на веб-сторінці.
Keywords: python; html; css; lxml; data mining